Sosyal Medya

Güncel

Kuleli Askeri Lisesi’nde okuyan öğrencileri tören var diye çağırmışlar!

Darbe girişimiyle ilgili yeni detaylar ortaya çıkarken, Kuleli Askeri Lisesi’nde okuyan öğrencilerin 15.00 sıralarında acil olarak askeri liseye çağrıldığı ortaya çıktı.



Kuleli Askeri Lisesi’nde okuyan öğrenciler önceki gün saat 15.00 sıralarında ‘tören hazırlıkları’ için acil olarak askeri liseye çaÄŸrıldı. Ä°ddiaya göre akÅŸam saatlerinde tatbikat yapılacağı söylenerek, öğrenciler baÅŸlarında komutanlarıyla birlikte sokaÄŸa çıktı. Çengelköy’e doÄŸru yürüyen öğrenciler ve askerler karakola girerek polislerin silahlarını aldı. Arbede sırasında karakol ve iÅŸyerleri silahlarla tarandı. 10 kiÅŸi hayatını kaybetti. Dün sabah saatlerinde asker ve öğrenciler liseye geri döndü.

ÖZEL HAREKAT LİSEYİ BASTI

 Ã–zel Harekât polisleri, aynı saatlerde liseyi bastı. Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı. Lisedeki  komutanlar ise teslim olmayarak beklemeye baÅŸladı. Yaklaşık 3 saat süren müzakerelerin ardından geri kalan öğrenciler ve komutanları teslim olma kararı aldı. Öğrenciler ve komutanları askeri liseden 7 otobüsle çevik kuvvet polisi eÅŸliÄŸinde çıkarıldı. Askeri lise önünde bekleyen kalabalık, otobüslerin bulunduÄŸu alana doÄŸru koÅŸtu. Gruptakiler askerlerin taşındığı otobüslere taÅŸ ve yumruklarla saldırdı. 

Kuleli lisesini tören var diye çağırmışlar!

 

Kuleli lisesini tören var diye çağırmışlar!

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.